Portoferraio

Haven van Porteferraio

Portoferraio:

In de 'IJzerhaven', een bekoorlijke stad met 12.000 inwoners aan de noordkust van Elba, komen de veerboten van het vasteland (Piombino) aan. Het eerste wat de opvarenden in het oog krijgen, zijn de imposante versterkingen, een klassiek voorbeeld van militaire bouwkunde. Cosimo I de Medici liet ze aanleggen in 1548. Na de mondaine jachten in de haven dient de mooie oude stad zich aan. In de Chiesa della Miserkordia wordt het dodenmasker van de keizer bewaard en elk jaar op 5 mei zijn requiemmis gelezen. De residentie van Napoleon, Vilfa dei Mulini (geopend ma.-za. 9-19, zo. tot 13 uur), herbergt zijn privé-

In de ongedwongen Trattoria La Barca in de oude stad van Portoferraio, kunt u genieten van typische eilandgerechten en buiten eten (tel. 0565 91 80 36). De visspecialiteiten van La Caravella aan de haven van Porto Azzurro (tel. 0565 950 66) zijn niet goedkoop, maar erg lekker. In Marina di Campo kunt u heerlijk eten bij Da Gianni, Località La Pila, een echte trattoria in de luchthaven (tel. 0565 9769 65).11 Chiasso in Capoliveri is een karakteristieke, kleine eetgelegenheid waar de plaatselijke bevolking komt genieten van authentieke eilandspecialiteiten (tel. 0565 96 8709)

Overige bezienswaardigheden: De middeleeuwse burcht Volterraio, die ten oosten van Portoferraio op een heuvel troont, stamt uit 1284. In het raadhuismuseum in Rio Marina kunnen liefhebbers hun belangstelling voor mineralen bevredigen (geopend mei-sept. ma.-za. 9-12, 15-18, zo. 9-12.30 uur). Op het landgoed La Chiusa bij Magazzini te midden van de glooiende wijngaarden kunt u Elbaanse wijn (rood en wit) proeven en kopen (apr.-okt. ma.-za. 9.30-11.30 en 17-19, 's winters 16-17 uur). De op een na grootste haven van Elba, Porto Azzurro,ligt ook in het oosten. Hier vertrekken boten voor een dagtocht naar de nabijgelegen eilanden. De grootste trekpleister aan de zuidkust is Marina di Campo, de badplaats bij uitstek.

  • Sfeervolle hotels op Elba

    Hieronder vindt u sfeervolle, authentieke hotels in en rondom Elba. Hiervandaan kunt u uitstekend...

  • Beschrijving Elba

    Het grootste eiland van Toscane is ook het bekendste en drukstbezochte, een vakantieparadijs met ...