Necropolen van Roselle

De necropolen van Roselle

De necropolen van Roselle, 10 km ten noordoosten van Grosseto, zijn ook een een bezoek waard. Dit zijn de laatste overblijfselen van de Etruskische stad Rusellae, die tot de Twaalfstedenbond behoorde (Dodecapolis). Circa 20 km ten noordwesten van Grosseto kunt u Vetulonia bezichtigen, een goed bewaard gebleven dorp- aa n de voet van de Poggio Bruno met een prachtig uitzicht.

De Etrusken

In de Etruskische tijd lag op deze plaats een burcht met de naam Vatluna en was de bodem rijk aan goud, zilver en ijzer. De Etrusken begroeven hun doden met veel pracht en praal. In het Museo Archeologico Antiquarium (geopend okt.-mrt. dag. 10-16.30, apr.! mei tot 18 uur.junl-sept.io-ia en 16-20 uur).Meer informatie over de Etruskische tijd vindt u hier.

  • Overige bezienswaardigheden Grosseto

    De oude stad lijkt als twee druppels water op Lucca

  • Plattegrond Grosseto

    Hieronder ziet u een zogenaamde 'terreinweergave' van de stad, streek of provincie in Toscane

  • Sfeervolle steden in Toscane

    Uitgebreide beschrijvingen van Florence, Pisa, Siena en vele andere prachtige Toscaanse steden incl. uitgebreide fotoreportages en bezienswaardigheden. Per stad en dorp wordt een overzicht gegeven van sfeervolle authentieke hotels die u direct kunt boeken. Wel zo handig !