Beschrijving Cortona

Zicht op Lago di Trasimeno vanuit Cortona

Cortona, een juweel

Cortona, een schuinliggend juweeltje, doorkruist met ellenlange trappen en bezaaid met glijbaanachtige hellingen,Cortona is een door de steile straatjes 'vermoeiende', maar boeiende stad en biedt in elk seizoen prachtige vergezichten.

Piazza della Repubblica

De hele stad komt uit op het Piazza della Repubblica. Dat staat weer in verbinding met het Piazza Signorelli (deze kunstenaar is hier geboren; men kan zijn beroemde Kruisafneming in het Museo Diocesano bewonderen), dat elke zaterdag, marktdag, wemelt van de mensen. Al duizend jaar -en langer- hetzelfde leven, hetzelfde decor.

Convento delle celle

Op de helling van de Monte Santo Egidio, enkele kilometers ten oosten van Cortona, ligt ook het Convento delle Celle. Hier begon Franciscus van Assisi in 1211 de eerste monnikscellen. In de kerk (1573) zijn een aantal cellen te bezichtigen, waaronder die van St.-Franciscus zelf.

  • Bezienswaardigheden Cortona

    De Monte San Egidio, de heuvel waarop Cortona (22.500 inwoners) ligt, maakt deel uit van een kete...

  • Plattegrond Cortona

    Hieronder ziet u een zogenaamde 'terreinweergave' van de stad, streek of provincie in Toscane

  • Sfeervolle steden in Toscane

    Uitgebreide beschrijvingen van Florence, Pisa, Siena en vele andere prachtige Toscaanse steden incl. uitgebreide fotoreportages en bezienswaardigheden. Per stad en dorp wordt een overzicht gegeven van sfeervolle authentieke hotels die u direct kunt boeken. Wel zo handig !