David van Michelangelo

David van Michelangelo

De wereldberoemde David wordt beschouwd als het absolute meesterwerk van Michelangelo.

Het beeld drukt uitzonderlijke kracht en compositorisch evenwicht uit. De sculptuur werd door de Florentijnse Republiek gecommitteerd als symbool voor de vrijheid van de Staat en werd in 1504 voor Palazzo Vecchio geplaatst (in de vorige eeuw werd het beeld vervangen door een kopie en in dit museum overgebracht).

GALLERIA DELL'ACCADEMIA

De in 1784 gestichte galerij omvat schilderingen uit de Florentijnse school uit de XIII~XVlde eeuwen enkele sculptorische meesterwerken van Michelangelo.

In de Grote Zaa! en in de Tribune, die vorige eeuw door Emilio De Fabris werden geordend, worden enkele van de meest onvergetelijke voorbeelden van Michelangelo's beeldhouwkunst bewaard: de Slaven (of Gevangmen), vier onvoltooide, slechts geschetste beelden, die echter vol leven zijn en die oorspronkelijk bestemd waren voor de graftombe van Paus [ulius Il te Rome (rond 1518); Mattheus (rond 1505), het enige beeld van de twaalf Apostelen die ontworpen waren voor de Kathedraal van Florence; de dramatische Pictá di Palcstrina, een laat werk van de meester, vervaardigd voor de kapel van Palazzo Barberini te Palestrina.

Galleria dell'accademia

De zalen rondom de Grote Zaal en de Tribune tonen, in chronologische volgorde, de ontwikkeling van de Florentijnse schilderkunst, van de dertiende-eeuwse "primitieven" tot de Renaissance en het Maniërisme, door middel van een reeks zgn. "mindere" kunstwerken, die echter toch bijzonder representatief en van hoge waarde zijn. Onder de meest belangrijke werken moeten genoemd: dertiende-eeuwse schilderingen van de Meester van Magdalena en van Pacino di Buonaguida, de Kromlig van de H Maagd van Bernardo Daddi; een Pietà van Giovanni da Milano, een Madonna met Kind van Taddeo Gaddi; een veelluik van orcagna. een Madonna met Kind van Filippino Lippi: de interessante Adimari-btuidsèist, een vijftiende-eeuwse kist beschilderd met een huwelijksscène in het toentijdige Florence; de Aankondigülg van Perugino. drie Madonna's van Sandro Botticelli, waaronder de mooie Madonna van de Zee; werken van Fra' Bartolorneo, Cosimo Rosselli, Botticini, Pontormo, Bronzino, Lorenzo de Credi en vele andere kunstenaars.

Hotels & Recreatie

Bezienswaardigheden

 • Piazza del Duomo

  Aan de bouw van de in 1294 begonnen dom namen de beste architecten deel, onder wie Arnolfo di Cam...

 • Ponte Vecchio

  Deze meest antieke, beroemdste en ongetwijfeld meest karakteristieke Florentijnse brug bestond al...

 • David van Michelangelo

  De wereldberoemde David wordt beschouwd als het absolute meesterwerk van Michelangelo.

 • Palazzo Vecchio

  Het paleis, symbool van de gemeente Florence, werd in 1299 ontworpen door Arnolfo, aan wie ook de...

 • Uffizi Gallerij

  Met de bouw van het paleis, waarin een van de meest belangrijke kunstgalerijen ter wereld is onde...

 • Piazza della Signoria

  Een wandeling over de Piazza della Signoria is een must voor ieder die de stad bezoekt. In de tij...