Overige bezienswaardigheden Grosseto

De oude stad lijkt als twee druppels water op Lucca

Oude vestingsmuren en de Duomo

Een rondgang over de muur van de versterkingswerken, waar Leopold IIin 1835 een tuin liet aanleggen, biedt een eerste indruk van de oude stad, die als twee druppels water op Lucca lijkt. De markante dumo met zijn rood-wit gestreepte façade op de Piazza Dante kunt u niet over het hoofd zien. In 1840-1845 is deze gerenoveerd in Slenese stijl. Alleen het zuidelijke portaal draagt nog de signatuur van Sozzo di Rustichino, die het godshuis aan het einde van de 13e eeuw op de fundering van een eerdere kerk bouwde. Het interieur werd een aantal malen gerestaureerd, in het linker dwarsschip hangt een voortreffelijke Maria-Hemelvaart (1474) van Matteo di Giovanni.

De Piazza Dante is niet alleen een religieus, maar ook een maatschappelijk middelpunt. Er staat een monument ter ere van Leopold 11 (1797-1870), de laatste Habsburgse heerser.

Net als de dom is ook het ge-bouw van de provinciale regering gehistoriseerd naar Sienees voorbeeld. Het raadhuis naast de dom lijkt meer op een Florentijns paleis. In het Palazzo del Vecchio Tribunale aan de Piazza Baccarini is het Museo Areheoloqico e d'arte della Maremma ondergebracht, met vondsten uit de Villa novacultuur, de Etruskische en Romeinse tijd en een verzameling middeleeuwse kunst.

  • Overige bezienswaardigheden Grosseto

    De oude stad lijkt als twee druppels water op Lucca

  • Plattegrond Grosseto

    Hieronder ziet u een zogenaamde 'terreinweergave' van de stad, streek of provincie in Toscane

  • Sfeervolle steden in Toscane

    Uitgebreide beschrijvingen van Florence, Pisa, Siena en vele andere prachtige Toscaanse steden incl. uitgebreide fotoreportages en bezienswaardigheden. Per stad en dorp wordt een overzicht gegeven van sfeervolle authentieke hotels die u direct kunt boeken. Wel zo handig !