Beschrijving Florence

Florence: kunst, cultuur en sfeer

Florence, de hoofdstad van Toscane is een duizenden jaren oude stad en kenmerkt zich door een enorme hoeveel kunst, cultuur en historische gebouwen. Via een doolhof van stegen, straatjes en pleinen slenter je van het ene monument naar het andere.

Je ziet en voelt de historie overal, maar ook de moderne mens wordt niet vergeten met vele sfeervolle café's, restaurants, winkels en hotelletjes. Florence is een ideale plaats om vakantie door te brengen, hetzij voor een weekend, hetzij voor weken. Het heeft een eigen vliegveld en vanuit Florence kan geheel Toscane per auto of per openbaar vervoer verkend worden.

De stad aan de Arno is het toeristische hoogtepunt van Toscane, een reusachtig openluchtmuseum waar de geschiedenis van de renaissance en het humanisme voor het grijpen ligt. Deze voormalige Etruskische nederzetting werkte zich aan het begin van de 13e eeuw op tot de aanzienlijkste stad van Midden-Italië. De gemeentepolitiek werd vanaf 1434 bepaald door de Medici, leden van een rijke koopmansfamilie, onder wie Florence zich ontwikkelde tot een centrum voor kunst en wetenschap. Na de inname van de stad door Karel V, in '530, werd Alessandro de' Medici aangesteld als hertogvan Florence, zijn opvolgerCosimo I regeerde als groothertog van Toscane. Van 1865 tot 1870 was Florence de hoofstad van het koninkrijk Italië. Tegenwoordig is het de hoofdstad van de regio Toscane. Naast handel, bankwezen en wetenschap is het toerisme de belangrijkste bron van inkomsten. Vijftigduizend van de 370.000 inwoners zijn student.

Piazza della Signoria

Een wandeling over de Piazza della Signoria is een must voor ieder die de stad bezoekt. In de tijd van de Medici was dit het politieke centrum van de stad, nu komen hier toeristen uit de hele wereld. Het plein wordt beheerst door het paleis van de vroegere machthebbers, het Palazzo Vecchio (1314) met zijn 94 m hoge toren (geopend ma.wo., vt. en za. 9-19, do. 9-14, zo. 8-13 uur). Voor de ingang van het Palazzo Vecchio staat een kopie van Michelangelo's beroemde David. Hiernaast herbergt de Loggia dei Lanzi met zijn Florentijnse rondbogen (1376-1381) een aantal beelden, waaronder de bronzen Perseus met het hoofd van de Medusa (1545-1554) van Benvenuto Cellini. De Loggia kreeg haar naam van de lansknechten die hier vroeger de wacht hielden. De Neptunus-fontein van Ammanati (1576) is een geliefd ontmoetingspunt.

Ponte Vecchio

Als u de Galleria degli Uffizi. bent gepasseerd, dan komt u bij de eerbiedwaardige Ponte Vecchio., de oudste Arno-brug, sinds de 13e eeuw bebouwd met winkels en woningen, vormt de verbinding tussen het Palazzo Vecchio en het Pa/azzo Pitti. , want in '565 voorzag groothertog Cosimo I deze van een vluchtweg. Achter het Palazzo Pitti ligt de 4,5 ha grote Giardino di Boboli. (geopend dag. 8.15-16.30 uur, eerste en laatste ma. van de maand gesloten), het park van de familie Boboli dat Cosimo I opnieuw liet inrichten. Alfonso Parigi legde er in 1658 de laatste hand aan. In een van de fonteinen in het park berijdt de dwergnar van Cosimo I een schildpad. Het voor hoffeesten gebruikte amfitheater bevat een Egyptische obelisk en Romeinse waterbekkens. Loop langs de Arno met de indrukwekkende palazzi en de Via dei Fossi terug naar de Santa Maria Novella.

Hotels & Recreatie

Bezienswaardigheden

 • Piazza del Duomo

  Aan de bouw van de in 1294 begonnen dom namen de beste architecten deel, onder wie Arnolfo di Cam...

 • Ponte Vecchio

  Deze meest antieke, beroemdste en ongetwijfeld meest karakteristieke Florentijnse brug bestond al...

 • David van Michelangelo

  De wereldberoemde David wordt beschouwd als het absolute meesterwerk van Michelangelo.

 • Palazzo Vecchio

  Het paleis, symbool van de gemeente Florence, werd in 1299 ontworpen door Arnolfo, aan wie ook de...

 • Uffizi Gallerij

  Met de bouw van het paleis, waarin een van de meest belangrijke kunstgalerijen ter wereld is onde...

 • Piazza della Signoria

  Een wandeling over de Piazza della Signoria is een must voor ieder die de stad bezoekt. In de tij...