Beschrijving Montalcino

Sfeervolle hotels in en rondom Montalcino

Hieronder vindt u sfeervolle, authentieke hotels in en rondom Montalcino. Hiervandaan kunt u uitstekend het romantische Montalcino en omgeving bezoeken. Door hieronder een hotel te selecteren kunt u de volgende onderdelen lezen:

  • beschrijving van het hotel inclusief het aantal sterren
  • de hotels zijn gevestigd in historische gebouwen, verbouwde boerderijen, zijn gites of appartementen. Veel keuze voor elke situatie
  • beoordelingen van het hotel door eerdere gasten
  • exacte locatie op de kaart van het gebied en/of stad
  • talloze foto's van het hotel inclusief de kamers en faciliteiten
  • u kunt nagaan of er voldoende beschikbaarheid is in de door u gewenste periode
  • u kunt direct veilig en betrouwbaar boeken, tegen scherpe tarieven en zonder reserveringskosten
  • u rekent pas na uw verblijf af bij uw hotel.


Wijn Brunello di Montalcino

De wijn der wijnen Buiten de stadsmuren van Montalcino rijpt een van de beste wijnen van Toscane: de Brunello di Montalcino. De druiven aan de noordkant van de stad leveren meestal een elegantere wijn dan die aan de zuidkant. De wijn krijgt een intenser boeket wanneer de druiven van de westkant zijn gebruikt. De wijnen van de oostkant hebben juist een fris-zuur aroma en kunnen lang worden bewaard. Pas wanneer de volle, robijnrode Brunello di Montalcino vier jaar heeft gerijpt en vijf jaar op fust heeft gelegen, mag hij Riserva worden genoemd. Aan het bejubelde nat van deSangiovese-druif werd '40 jaar geleden voor het eerst een DOeG toegekend, de hoogst mogelijke kwalificatie voor Italiaanse wijn.

Naast de Brunello di Montalcino, de DOeG-wijn die ook wel wordt omschreven als 'de koning der wijnen', kent het zuidoosten van Toscane ook wijnen die misschien niet zo bekend zijn als de Brunello, maar zeker het proberen waard. Zo produceert het stadje ook een Moscadello di Montalcino, zij het in kleine hoeveelheden waardoor hij moeilijk te vinden is. Deze gele of goudkleurige dessertwijn geurt naar muskaat en is de perfecte begeleider voor de droge zoetigheden uit Siena en fruit. De wijn wordt in principe gemaakt van de zeldzame Moscadello-druif.