Overige bezienswaardigheden Lucca

Museum

Casa Natale di Giacomo Puceini, het huis waar de componist werd geboren, is ingericht als monument en als zetel van de Puccini-stichting en toont allerlei wetenswaardigheden over deze belangrijke inwoner (Corte San Lorenzo 9/Via di Poggio, geopend mrt.-dec., juni-sept. dag. 10-18, verder di.-zo. 10-13 en 15-18 uur). In het Palazzo Mansi zijn de Florentijnse, Vlaamse en Venetiaanse schilderwerken van de Pinacoteca ondergebracht (geopend dl.-za. 8.3019.30, zo. 8.30-13.3° uur).

In de bergen valt een bezoek aan de plaatselijke villa's, zoals Villa Reale (1800), Villa Mansi (16e eeuw), Villa Torrigiani (1600) en Villa Garzoni (17e eeuw), aan te raden. Deze patriciërswoningen stammen uit verschillende tijdperken en werden steeds opnieuw aangepast aan de smaak van hun eigenaar. De wondermooie parken die erbij horen, zoals die van Villa Reaie, zijn alleen gedeeltelijk te bezichtigen. De openingstijden kunt u opvragen bij het APT van Lucca. Van de Villa Garzoni is het niet ver naar Collodi, waar een themapark te vinden is dat geheel aan Pinocchio is gewijd (dag. geopend 8 uur-zonsondergang). Het naburige Pescia ligt verder langs de SS 435. Deze naar de plaatselijke rivier vernoemde stad is het centrum van de Toscaanse bloementeelt. Achter de Porta Fiorentina wachten de barokke dom (17e eeuw, façade 1ge eeuw) en andere religieuze gebouwen, zoals de Chiesa di Francesco uit de 14e eeuw met een voortreffelijk Franciscus-paneel van Bonaventura Berlinghieri (1235). Op de Piazza Grande, aan de overzijde van de rivier, is het goed toeven; in het Palazzo dei Vicari (13e-14e eeuw) zit tegenwoordig het gemeentehuis. Peseta's bloemenpracht bevindt zich achter het spoorwegstation, waar op de grootste mercato deifiori van Toscane het hele [aar' door verse bloemen worden verkocht.

Hotels & recreatie

 • Sfeervolle hotels in en rondom Lucca

  Hieronder vindt u sfeervolle, authentieke hotels in en rondom Lucca. Hiervandaan kunt u uitsteken...

 • Beschrijving Lucca

  De cultureel en historisch gezien, onafhankelijke stad Lucca is liggend achter zijn grote muren, ...

 • Cafés en restaurants in Lucca

  Het sfeervolle Lucca biedt plaats aan talloze restaurantjes en cafeétjes

 • Winkelen in Lucca

  Langs de Via Fillungo met zijn mooie oude winkels bereikt u het symbool van Lucca, de Piazza Anfi...

 • Evenementen in Lucca

  Iedere twee jaar heeft hier het Lucca Comics en Games festival plaats waarbij een combinatie van ...

Bezienswaardigheden

 • Duomo di San Martino

  Dit indrukwekkende bouwwerk werd een eerste maal in Romaanse stijl (XI-XIIIde eeuw) opgericht en ...

 • Museum van Guinigi

  Het museum is ondergebracht in de Villa van Paolo Guinigi, een vijftiende-eeuwse bakstenen constr...

 • Overige bezienswaardigheden Lucca

  Casa Natale di Giacomo Puceini, het huis waar de componist werd geboren, is ingericht als monumen...

 • Plattegrond Lucca

  Hieronder ziet u een zogenaamde 'terreinweergave' van de stad, streek of provincie in Toscane

 • Sfeervolle steden in Toscane

  Uitgebreide beschrijvingen van Florence, Pisa, Siena en vele andere prachtige Toscaanse steden incl. uitgebreide fotoreportages en bezienswaardigheden. Per stad en dorp wordt een overzicht gegeven van sfeervolle authentieke hotels die u direct kunt boeken. Wel zo handig !