Restaurants en cafés in Florence

Café en restaurants in Florence

Florence is rijk aan pittoreske café's en sfeervolle restaurants die vaak historische gebouwen huizen. Met terrassen op de talloze pleinen kan een ieder een geschikte plaats vinden.

Toscaanse speciliteiten

Cantinetto Antinori is een wijnbar met Toscaanse specialiteiten en de beste wijnen van de familie Antinori, die ook per glas worden geserveerd: Piazza degli Antinori 3,(za.-zo. gesloten). Buca di Mario ziet er overdag niet erg gastvrij uit, maar 's avonds gaat de winkel open. Via een trap komt u in het restaurant. Eenvoudige, smakelijke gerechten en een perfecte service. Beslist reserveren (Piazza Ottaviani 16 r, tel. OSS 21 41 79, wo. gesloten). , Buiten ziet u de hammen al hangen, er staat een lange rij mensen - de Florentijnen proberen een tafel te bemachtigen bij Il Latini in de Via Palchetti 6 ( zo. gesloten).

Trattoria Za'Za, Piazza del Mercato Centrale, biedt een huiselijke Toscaanse keuken in een eenvoudig decor. Een restaurant voor fijnproevers waar men diep in de buidel moet tasten: 1/ cibreo, Via di Macci 118, tel. oSS 2341100, zo. en ma. gesloten. Het aangename omero, vijf kilometer buiten Florence, heeft een terras met uitzicht op de stad (località Arcetri, Via Plan de' Glullari 11r, tel. oSS 22 00 S3). Op de Piazza della Repubblica vindt u de meeste cafés. Bij Gilli, dat hier al sinds 1773 gevestigd is, drinken de Italianen graag een aperitiefje voor het avondeten.

Hotels & Recreatie

Bezienswaardigheden

 • Piazza del Duomo

  Aan de bouw van de in 1294 begonnen dom namen de beste architecten deel, onder wie Arnolfo di Cam...

 • Ponte Vecchio

  Deze meest antieke, beroemdste en ongetwijfeld meest karakteristieke Florentijnse brug bestond al...

 • David van Michelangelo

  De wereldberoemde David wordt beschouwd als het absolute meesterwerk van Michelangelo.

 • Palazzo Vecchio

  Het paleis, symbool van de gemeente Florence, werd in 1299 ontworpen door Arnolfo, aan wie ook de...

 • Uffizi Gallerij

  Met de bouw van het paleis, waarin een van de meest belangrijke kunstgalerijen ter wereld is onde...

 • Piazza della Signoria

  Een wandeling over de Piazza della Signoria is een must voor ieder die de stad bezoekt. In de tij...