Montecatini Terme

Montecatini Terme is geen gewoon kuuroord. De diva onder de Italiaanse badplaatsen laat zich vergelijken met BadenBaden, Karlsbad of Brighton. Sinds het einde van de 18e eeuw, toen de eerste baden officieel geopend werden, kwamen hier leden van de Europese koningshuizen, dichters en intellectuelen, en later ook film- en toneelsterren uit binnen- en buitenland om te kuren. Giuseppe Verdi liet zich in Montecatini behandelen voor zijn leveraandoening. Ook de sjah van Perzië, de hertog van Windsor, Orson Welles en Gary Cooper dronken al van het lauwwarme water, dat nog steeds uit de gepoetste koperen kranen van de badhuizen stroomt en zijn heilzame krachten niet verloren heeft.

Sfeervolle hotels in en rondom Montecatini Terme

Hieronder vindt u sfeervolle, authentieke hotels in en rondom Montecatini Terme. Hiervandaan kunt u uitstekend Montecatini Terme en omgeving bezoeken. Door hieronder een hotel te selecteren kunt u de volgende onderdelen lezen:

  • beschrijving van het hotel inclusief het aantal sterren
  • de hotels zijn gevestigd in historische gebouwen, verbouwde boerderijen, zijn gites of appartementen. Veel keuze voor elke situatie
  • beoordelingen van het hotel door eerdere gasten
  • exacte locatie op de kaart van het gebied en/of stad
  • talloze foto's van het hotel inclusief de kamers en faciliteiten
  • u kunt nagaan of er voldoende beschikbaarheid is in de door u gewenste periode
  • u kunt direct veilig en betrouwbaar boeken, tegen scherpe tarieven en zonder reserveringskosten
  • u rekent pas na uw verblijf af bij uw hotel.

Sfeervolle hotels in en rondom Montecatini-terme


Te voet

In Montecatini wordt alles te voet gedaan; men komt hier immers voor de gezondheid en de schoonheid. Gelukkig maar, want tijdens een wandeling valt naast stijlvolle winkels en galeries menig architectonisch kleinood uit de jugendstil periode en de belle époque te ontdekken. De traditioneelste kuurcentra - waaronder de Terme Excelsior en de Terme Tettuccio, in neobarokke stijl- zijn gevestigd aan de VialeVerdi.

Montecatini Alto

Van Montecatini Terme kunt u per kabeltrein naar het oude versterkte dorp Montecatini Alto rijden, dat op een berg boven de stad ligt. Het traject loopt dwars door de olijfgaarden. Het middelpunt van dit sfeervolle, middeleeuwse plaatsje is de Piazza Giuseppe Giusti, waar u heerlijk kunt eten of gewoon een kopje koffie drinken. Op de Rocca (burcht) ontvouwt zich een adembenemend uitzicht over het berglandschap, ook wel 'Klein Zwitserland' genoemd. Vertrek bij het station in het dal ten noordoosten van Tettuceio Terme: april-okt. 1019.30 uur, mei-sept. tot 24 uur elk heel en elk half

Montecatini Alto

Omgeving

In Monsummano Terme, een kleine 4 km verderop (dag. geopend half mrt.-half nov.), ligt de Grotta GiustLln deze als kuuroord ingerichte grot kunt u een stoombad nemen, zweten en weldadige dampen inademen.

Via Ie Verdi 66a, tel. 0572 77 22 44, apt@mon tecatinL tu rismo.tosca na.it

Plattegrond Montecatini Terme


Grotere kaart weergeven