Eten & Drinken op z'n Toscaans

Eenvoudig, maar zeer smakelijk

De Toscaanse keuken staat bekend om zijn eenvoudig, maar zeer smakelijke gerechten.

bistecca alla fiorentina

Men moet beslist de bistecca alla fiorentina proeven, een malse, minstens 600 gr zware biefstuk van het Chianina rund. De bistecca alla fiorentina (Florentijnse biefstuk) moet aan bepaalde eisen voldoen en de restauranthouder die hem op zijn menukaart heeft staan, mag niet valsspelen. De bistecca -rood en zeer mals vlees- moet ruim tien minuten op de grill bakken, licht bestreken met olijfolie en op het laatste moment bestrooid met wat zout, en moet bovendien afkomstig zijn van een zeer bijzonder runderras, de chanina, dat in de Chiana-vallei graast, een lange vallei met tegenwoordig goed gedraineerde weilanden, die zich uitstrekt van Arezzo tot het zuiden van Cortona.

Trippa alla fiorentina

Een ander Florentijns gerecht is de trippa alla fiorentina.

fagioli all'uccelletto

Ook het oorspronkelijke 'armeluisgerecht' fagioli all'uccelletto, witte bonen met varkensworstjes in een saus van tomaten , salie en knoflook, is bij de Toscaanse bevolking zelf zeer geliefd.

Toscaanse olijfolie

Bioj de bereiding van de gerechten gebruikt men de Toscaanse olijfolie, die samen met de Umbrische de beste ter wereld is.

Chianti

Natuurlijk drinkt men bij de authentieke Toscaanse gerechten de authentieke Toscaans Chianti wijn.